2016-06-17 15:40:15• hírek • Szatmár.ro

Tanulj nemezelni egy igazi profitól!

A Lépés házban szombaton Vetró Mihály tanítja majd az érdeklődőket a nemezelés mesterségére.

A Borókagyökér Egyesület szervezésében minden hónapban egy-egy, szinte már elfeledett népi mesterséget mutatnak be a Lépés házban. Ez alkalommal a nemezelés ősi mesterségébe avatja be az érdeklődőket egy igazi profi, aki visszahozta a mindennapi életbe a nemezeléssel készült tárgyakat és díszeket, emellett pedig számos könyve jelent meg a mesterség kapcsán. Vetró Mihályról van szó, aki a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium oktatója.

„A nemez a világ egyik legrégibb kelméje, mégis viszonylag keveset tudunk róla...” - mondja az oktató, akinek nagy örömére egyre többen érdeklődnek a technika iránt. Remélhetőleg a Borókagyökér Egyesület által szervezett eseményen is sokan lesznek azok, akik el szeretnék sajátítani ezt a mesterséget.

Mert ugyan Vetró fog beszélni is a nemezelésről, a program lényegi része viszont a gyakorlati foglalkozás lesz, amelyen mindenki maga próbálhatja ki az ebben rejlő lehetőségeket.

Az esemény tehát szombaton lesz, 11 órai kezdettel a Nagyrét (Ratu Mare) utcában található Lépés házban. A részvétel ingyenes, amennyiben egyéb információkra lenne szükséged, akkor hívd a 0729-677-930-as telefonszámot vagy írj a borokagyoker@gmail.com email címre. Sőt, a Facebookon is megtalálod az egyesületet!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: